• 1403/12/02 - 10:09

حجت الاسلام پناهیان: تجمعات خودجوش اربعین؛ نشانه‌ای از اراده عمومی و طلیعه نظام مهدویت است

استاد حوزه و دانشگاه گفت:مراسم اربعین نه تنها یک تجمع مذهبی، بلکه تجلی‌گاه روحیه جمعی و همبستگی مسلمانان در سراسر جهان است و هیچ‌کس از شما نخواسته است که در این مراسم شرکت کنید و این نشان‌دهنده طلیعه نظام مهدویت و اراده عمومی مردم برای پیوستن به یک حرکت بزرگ است.

 

به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه به نقل از خبرنگار تابناک، گردهمایی خدام‌الحسین (ع) در حسینیه ثارالله کرمانشاه عصر امروز با حضور مقامات لشکری و استانی برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان در سخنانی عمیق و تأثیرگذار درباره مراسم اربعین، به اهمیت این رویداد در شکل‌گیری مکتب و تمدن اسلامی اشاره کرد.

وی با بیان اینکه مراسم اربعین به یک مکتب تبدیل شده است، افزود:برای درک بهتر از قدرت و عظمت اسلام، باید به این مکتب توجه ویژه‌ای داشت.

استاد حوزه و دانشگاه گفت: مراسم اربعین نه تنها یک تجمع مذهبی، بلکه تجلی‌گاه روحیه جمعی و همبستگی مسلمانان در سراسر جهان است.

وی به خودجوش بودن تجمعات اربعین اشاره کرد و گفت: هیچ‌کس از شما نخواسته است که در این مراسم شرکت کنید. این نشان‌دهنده طلیعه نظام مهدویت و اراده عمومی مردم برای پیوستن به یک حرکت بزرگ است.

حجت الاسلام پناهیان ابراز کرد: مردم با دل و جان به این مراسم می‌آیند و این خودجوش بودن، نشانه‌ای از عمق ایمان و محبت آنها به اهل بیت (ع) است.

استاد حوزه و دانشگاه همچنین به نقش دولت و نهاد‌های مختلف در برگزاری این مراسم پرداخت و گفت: دولت و ادارات در بسیاری از موارد دخالتی ندارند. مردم به میل خود در این مراسم شرکت کرده‌اند که این موضوع افتخاری برای نظام جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌آید.

حجت الاسلام و المسلین پناهیان، مسعود پزشکیان را رئیس جمهوری مردمی خواند و به حضور فعال او در مراسمات حسینی اشاره کرد.

وی تأکید کرد:  اگر دولت و نهاد‌های دیگر صرفاً به اداره مراسم بپردازند، مردم احساس می‌کنند که از آنها کنار گذاشته شده‌اند.

وی افزود: دولت و مسئولین تنها امکانات اولیه را فراهم می‌کنند و بقیه امور به صورت خودجوش توسط مردم ساماندهی می‌شود. این نکته نشان‌دهنده اعتماد مردم به یکدیگر و تمایل آنها به همکاری برای برگزاری هرچه بهتر این مراسم است.

استاد حوزه و دانشگاه همچنین بر اهمیت کاروان‌داری در اربعین تأکید کرد و گفت: که این سفر باید به صورت جمعی اداره شود و فرهنگ جمعی و همبستگی میان مسلمانان باید ترویج یابد تا بتوانیم از ظرفیت‌های عظیم این تجمع بهره‌برداری کنیم.

حجت الاسلام و المسلین پناهیان مراسمات اربعین و عاشورا را میوه اسلام دانسته و بیان کرد: ۱۴۰۰ سال تاریخ اسلام منتظر این شکوفه‌ها بوده است.

وی همچنین از ستاد امر به معروف و نهی از منکر خواست که «عالی‌ترین مظهر امر به معروف» را همین مراسمات اربعین معرفی کند.

استاد حوزه و دانشگاه حادثه کربلا را یک اتفاق هولناک دانست که مردم را دور هم جمع کرده و آنها را به یکدیگر نزدیک‌تر کرده است.

وی با بیان اینکه این تجمعات، نمادی از اتحاد مسلمانان است، خواستار توجه بیشتر به ارزش‌های نهفته در این مراسم شد و بر لزوم حفظ روحیه همکاری و همبستگی میان مردم تأکید کرد.

ماموریت اصلی ستاد عتبات عالیات، توسعه و مقاوم‌سازی صحن حرم امام حسین (ع) است

در ادامه این گردهمایی رئیس ستاد عتبات عالیات استان کرمانشاه با اشاره به اهداف و برنامه‌های این ستاد،گفت: در سال جدید تعداد زائرین اربعین به دو میلیون نفر برسد.

وحید محمدی با اشاره به اینکه ماموریت اصلی ستاد عتبات عالیات، توسعه و مقاوم‌سازی صحن حرم امام حسین (ع) است و افزود: به امید خداوند، با همکاری و همدلی مردم و مسئولین، می‌توانیم این هدف بزرگ را محقق کنیم.

محمدی در ادامه سخنان خود تصریح کرد : اربعین نباید فقط مختص ایام خاصی باشد و خاطرنشان کرد: ما باید تمام سال یاد و خاطره اربعین را زنده نگه داریم و در فکر اشاعه فرهنگ اربعین حسینی باشیم.

وی تأکید کرد : این فرهنگ نه تنها باید در ایام محرم و صفر بلکه در تمامی روز‌های سال مورد توجه قرار گیرد.

محمدی یکی از وظایف مهم ستاد عتبات عالیات را تقویت مراسمات اربعین معرفی کرد و گفت: ما باید تلاش کنیم تا مراسم اربعین به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود و مردم را به سمت برگزاری هرچه باشکوه‌تر این مراسم هدایت کنیم.

محمدی همچنین از تشکیل کمیته ستاد مجازی اربعین برای سال ۱۴۰۴ به عنوان یکی از دستاورد‌های ستاد عتبات عالیات در این مقطع یاد کرد و بیان داشت: که این کمیته با هدف بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و ارتباطات آنلاین تشکیل شده است.

رئیس ستاد عتبات عالیات استان کرمانشاه به اهمیت استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی در ترویج فرهنگ اربعین اشاره کرد و گفت: امروزه با گسترش شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، می‌توانیم پیام اربعین را به گوش جهانیان برسانیم و از این طریق، فرهنگ عاشورایی را گسترش دهیم.